Начало Онлайн магазин SiliconMAX

SiliconMAX

СИЛИКОН МАКС е суперомокрител, прилепител и пенитратор на разтвори, използван заедно/поотделно с ПРЗ, листни торове, растежни регулатори и др. СИЛИКОН МАКС увеличава адхезията на границата разтвор/тъкани на растението, намалява кохезията между капките във водната фаза, редуцира повърхностното напрежение на разтворите и позволява пълно омокряне на повърхностите, прилепването на разтворите и тяхното бързо проникване в тъканите на растенията. Регулира размера на капките в границите на оптималните.

с витамини А,Е,D антиоксиданти

увеличава адхезията

бързо проникване

пълно омокряне

намалява кохезията

Акценти Детайли Модели
Запитване

Акценти

Активни вещества

Органосиликони, етоксилирани масла, и растителни масла, витамини А, Е и Д.

Инструкции за употреба

Първо разтворете използваните продукти в 80% от необходимото количество вода. Добавете разчетното количество Силикон Макс и разбъркайте сместта. След това добавете останалите 20% вода и отново разбъркайте енергично. Образува се емулсия, която може да употребите без изчакване. Използването на продукта позволява редуцирането на количество вода от разчетното от 1/3 до 2/3. Регулирайте киселинността на разтвора в границите 5.5-8.5. Това ще ви позволи ефективност и висок икономически резултат.

Продуктът е смесим с всички пестициди, листни торове и др. Въпреки това направете тест за смесимост (квизалофоп-п-етил, каптан, медни препарати).

Детайли

Универсална доза: 0.05% (50 мл / 100 л. вода)

Препоръчителни норми:

 • Растежни регулатори - 0.025% - 0.05%
 • Хербициди - 0.025% - 0.15%
 • Фунгициди - 0.0.15% - 0.05%
 • Инсектициди - 0.015% - 0.10%
 • Бактерициди - 0.015% - 0.05%
 • Торове и микроелементи - 0.015% - 0.10%
 • При капково напояване - 1 мл/л.м.
 • При защита от слани - 5 мл/л. работен разтвор

ПРЕИМУЩЕСТВА на продукта

 • Увеличава покритието на растенията, предпазва разтворите от измиване и многократно подобрява проникването през кутикулите. Подпомага бързото изсъхване на листата. Редуцира повърхностното напрежение до 20.5 mN/m при концентрация 0.1%
 • Предпазва разтворите от измиване поради образуваната голяма площ и специфична маслена формулация, подпомага бързото им усвояване/проникване в тъканите.
 • Поради съдържанието на естествени и етоксилирани растителни масла, продуктът защитава културите от слани (образува защитен слой) и дребни неприятели по тях, като листни въшки, трипсове, белокрилки и др. Витамините участват в синтеза на протеини и специално на аквапурини, които образуват каналите за транспорт на вода и хранителни вещества. При суша, засоленост, силно излъчване те се разграждат и растениетоп остава без транспортна система.
 • Витамин А и Е са силни антиоксиданти. Предпазват липидите от оксидация. Това влияе положително на структурирането на клетъчните мембрани. Спомагат за натрупване на целулоза в листата и семената. Предпазва семената от оксидация, особено при покълване. Предпазва растенията от директни слънчеви пригори. Регулират натрупването на захари в клетките. Рехулира хранителния режим при ниски температури и при резки промени на температурата.

 • Витамин Dстимулира развитието на корените и покълването. Регулира усвояването на калций, фосфор, желязо, магнезий и цинк. Индиректно участва в синтеза на хлорофил и активирането на много ензими. Предпазва разграждането на ДНК при УВ-Б и гама излъчване. Прекурсор в синтеза на калмодулин-калциево свързан протеин, пркурсор на синтеза на други важни протеини. Мобилизира калция като осмопротектант и разграждането на свободни радикали, като хидроперокиси.
 • Увеличава ефективността на пестицидите особено при култури с плътен восъчен слой като рапица, лук, зеле, цвекло и др.
 • Силикон Макс редуцира работните разтвори с 20%, позволяващо увеличаване на икономическата ефективност, намалена амортизация на техниката и увеличаване на нейната скорост.